Konsert med svingom attåt

Konsert med svingom attåt

Publisert av Brynjar Bratland den 24.09.19. Oppdatert 04.02.20.

Konsert ved Tonje Lien Barkenæs og Stein Magne Eggen på Asker museum, tirsdag 12.november 2019. På repertoaret står folkemusikk, gammeldans og trekkspillmusikk, hovedsaklig fra Norge og Sverige.

Etter konserten blir det danseaften til variert gammeldansmusikk ved Asker Spell- og Danselag.
Inngang kr 150,-

Tonje Lien Barkenæs kommer fra Holter i Nannestad. Hun har studert 2 år ved spelemannskolen ”Ole Bull akademiet” på Voss. Der hadde hun Knut Kjøk som hovedlærer på fele. Tidligere har hun gjennom flere år tatt spilletimer med førsteamanuensis Per Sæmund Bjørkum ved Norges Musikkhøgskole og hos Ellev Tomasgaard. Tonje har studert fysioterapi ved Høgskolen i Oslo, og jobber som fysioterapeut i Oslo Kommune.
Stein Magne Eggen er fra Lom i Gudbrandsdalen. Stein Magne spiller trekkspel og torader, men trekkspill er hovedinstrumentet hans. Han gikk ett år på Toneheim Folkehøgskole, der professor Jon Faukstad var lærer på trekkspel. Han har studert 5 år (utøvende folkemusikk, praktisk pedagogisk utdannelse og administrasjon og ledelse) ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Stein Magne jobber nå som trekkspillpedagog i kulturskolen, samt som musikkpedagog i grunnskolen. Tonje & Stein Magne er bosatt i Asker. Begge to er aktive medlemmer i gammeldansgruppa Syvers orkester og i Lom spelmannslag. Folkemusikk og gammeldans er kjernerepertoaret og de liker å eksperimentere med musikken, lage sine egne arrangementer og skape sin egen sound. Takt og rytme er viktig, og noe av det som Tonje og Stein Magne verdsetter mest er å se at dansere trives på dansegulvet når de spiller opp til dans.